Αποζημίωση συνολικού ύψους 360.000 ευρώ επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στους γονείς του 15χρονου που έχασε τη ζωή του τον Απρίλιο του 2022 στον Εύοσμο, όταν πυροβολήθηκε εξ επαφής από φίλο και συμμαθητή του με κυνηγετική καραμπίνα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο τότε ανήλικος δράστης, καθώς και οι γονείς του, φέρουν αστική ευθύνη για το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι γονείς του ανήλικου δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη του όπλου, ενώ διαπιστώθηκε και πλημμελής εποπτεία του παιδιού τους.

Για τον λόγο αυτό υποχρεώνονται, μαζί με τον δράστη, να καταβάλουν χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης στην οικογένεια του θύματος, καθώς και δικαστικά έξοδα και τους προβλεπόμενους τόκους.

Το δικαστήριο συνεκτίμησε επίσης ότι μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό ο ανήλικος επιχείρησε αρχικά να παρουσιάσει το συμβάν ως ατύχημα και να αλλοιώσει τη σκηνή, πριν ομολογήσει την πράξη του.

Επιπλέον, αξιολογήθηκε η προηγούμενη συμπεριφορά του, καθώς είχε επιδείξει επανειλημμένα απείθαρχη στάση χωρίς να υπάρξει η αναγκαία γονική παρέμβαση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ