Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα αγνώστων έπεσε αστυνομικός των ΜΑΤ στην Ηλιούπολη, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο ένστολος τραυματίστηκε βαριά, με το πιο ανησυχητικό χτύπημα να εντοπίζεται στην περιοχή του ματιού του. Το περιστατικό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ο αστυνομικός υπηρετεί στα ΜΑΤ και ήταν συνάδελφος του Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του σε επεισόδια στου Ρέντη το 2023.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, όπου ο αστυνομικός είχε σταθμεύσει για λίγη ώρα προκειμένου να κάνει προσωπικές αγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 20 με 30 άτομα τον πλησίασαν αιφνιδιαστικά και άρχισαν να τον χτυπούν με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Η επέμβαση περαστικών και οι φωνές τους φαίνεται πως συνέβαλαν στο να σταματήσει η επίθεση.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό ή στοχευμένη ενέργεια. Παράλληλα, δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να συνδέουν τους δράστες με οργανωμένους οπαδούς. Το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής έχει ήδη συλλεχθεί και αναλύεται, με στόχο την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ