Την έναρξη επιχειρήσεων στην κεντρική και νότια Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιωάβ Γκάλαντ.

Κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσής του στο Τύπο ο Γκάλαντ επιβεβαίωσε ότι η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζα θα επεκταθεί στο κεντρικό και νότιο τμήμα.

«Οι χερσαίες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν για μήνες τόσο στις βόρειες όσο και στις νότιες περιοχές. Η Χαμάς θα καταστραφεί σε όλη τη Λωρίδα της Γάζα», είπε ο Γκάλαντ.

Βέβαια το ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι που θα πάει ο τοπικός πληθυσμός. Εάν στην επιχείρηση στη βόρεια Γάζα υπήρχε οδός διαφυγής προς τα νότια εάν οι επιχειρήσεις επεκταθούν στα νότια τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση. Που θα πάει ο πληθυσμός;

Την απάντηση έδωσε ο ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριχ, ο οποίος δήλωσε:

«Καλωσορίζω την πρωτοβουλία εθελοντικής μετανάστευσης των Αράβων της Γάζας σε χώρες σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Σμότριχ.

«Είναι η σωστή ανθρωπιστική λύση για τους κατοίκους της Γάζας και για ολόκληρη την περιοχή έπειτα από 75 χρόνια προσφυγιάς, φτώχειας και κινδύνου».

Φυσικά ως πρώτος προορισμός για τους Παλαιστίνιου της Γάζα προβάλλει η Ελλάδα, (καθώς καμία άλλη αραβική χώρα δεν τους δέχεται) με τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη να δίνει το «πράσινο» φως για την υποδοχή τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ