Ο στρατός του Ισραήλ έχει καταγράψει «σημαντικά επιτεύγματα» κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά «πληρώνει επίσης βαρύ τίμημα», παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για τίμημα από την πλευρά του Ισραήλ.

Ο Γκαλάντ, μιλώντας σε στελέχη της Αεροπορίας, είπε ότι «αναπτύσσουμε δυνάμεις σε μεγάλη κλίμακα, βαθιά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι γίνονται μάχες στη Γάζα και ότι «τα αποτελέσματα και τα επιτεύγματα στο πεδίο της μάχης είναι πολύ σημαντικά».

Δυστυχώς, όπως πρόσθεσε, «στον πόλεμο υπάρχουν και τα τιμήματα και το τίμημα την τελευταία ημέρα ήταν βαρύ. Παρά το γεγονός αυτό, είμαστε επίσης αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε».

Νωρίτερα την Τρίτη, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανέφεραν ακόμη ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα «στρατιωτικό οχυρό» της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και σκότωσαν περίπου 50 τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των σημερινών επιχειρήσεων.

Δυνάμεις πεζικού και άρματα μάχης, με επικεφαλής την Ταξιαρχία Γκιβάτι, κατέλαβαν το συγκρότημα στη δυτική Τζαμπαλίγια, το οποίο χρησιμοποιείται από το Τάγμα Τζαμπαλίγια της Χαμάς. Το συγκρότημα περιλαμβάνει σήραγγες και θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, καθώς και χώρους αποθήκευσης όπλων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ