Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια στρατιωτική βάση των τουρκικών δυνάμεων στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Στρατιωτική πηγή είπε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις στόχευσαν με επτά πυραύλους την τουρκική στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Αζάζ, περίπου 45 χιλιόμετρα βόρεια του Χαλεπίου.

Ο βομβαρδισμός έρχεται σε σύμπτωση με στρατιωτική κλιμάκωση και αμοιβαίο βομβαρδισμό στη ζώνη αποκλιμάκωσης στη βορειοδυτική Συρία για ένα μήνα.

Αν και η ζώνη αποκλιμάκωσης στη βορειοδυτική Συρία υπόκειται σε ρωσοτουρκική συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2020, η περιοχή γίνεται μάρτυρας συχνών αμοιβαίων βομβαρδισμών μεταξύ συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και φατριών της αντιπολίτευσης που συνοδεύονται από πτήση ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών παρά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας .

Τον Μάρτιο του 2020, η Ρωσία και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία στη Μόσχα που όριζε κατάπαυση του πυρός, τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου και τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών στον αυτοκινητόδρομο Μ4/Χαλέπι-Λατάκια.

Η Αζάζ και η ύπαιθρός της βρίσκονται υπό κατοχή από τις τουρκικές δυνάμεις και τις συνδεδεμένες με αυτές φατρίες ένοπλης αντιπολίτευσης, γνωστές ως Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) από τον Ιούλιο του 2012.

Οι περιοχές που κατέχονται από τις τουρκικές δυνάμεις και τις συνδεδεμένες με αυτές φατρίες SNA γίνονται μάρτυρες χάους ασφαλείας, όπως συλλήψεις, απαγωγές, κλοπές, μάχες και διαδοχικές δολοφονίες υπό το φως της αναπηρίας των φατριών να διατηρήσουν την ασφάλεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ