Η Ουκρανία δεν πρέπει να επιχειρήσει να πάρει πίσω την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Henry Kissinger, σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε χθες Παρασκευή.

«Για τη Ρωσία, η απώλεια της Σεβαστούπολης, η οποία δεν ήταν πάντα ουκρανική στην ιστορία, θα ήταν μια τέτοια κακή εξέλιξη που η συνοχή του ρωσικού κράτους θα κινδύνευε. Και νομίζω ότι αυτό δεν είναι επιθυμητό για τον κόσμο μετά την Ουκρανία».

Ο πρώην Αμερικανός ΥΠΕΞ, που προ ημερών έκλεισε τα 110 του χρόνια, πρόσθεσε ότι μετά τη σύγκρουση, η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Είμαι στην ειρωνική θέση ότι ήμουν μόνος όταν αντιτάχθηκα στην ένταξη και είμαι σχεδόν μόνος τώρα που υποστηρίζω την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ», σημείωσε.

«Πιστεύω ότι η πρόταση για αποδοχή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν ένα σοβαρό λάθος και οδήγησε σε πόλεμο. Εάν οι Ρώσοι εν τέλει κερδίσουν στον ουκρανικό πόλεμο, τότε όλη η έννοια της ύπαρξης του ΝΑΤΟ θα μετατραπεί σε … σκόνη»», είχε δηλώσει ωστόσο επί του θέματος την περασμένη εβδομάδα ο «γερόλυκος» διπλωμάτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ