Βλαντίσλαβ Καρπάτσεφ: Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν στο Ποκρόβσκ τον 27χρονο πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία
Παράλληλα, δολοφόνησαν τη μητέρα του και τον σκύλο τους και στη συνέχεια έκλεψαν 8.000 δολάρια
Νεκρός μέσα στο σπίτι του στο χωριό Γκρισίνο, κοντά στο Κρασνοαρμέισκ (δηλαδή το Ποκρόβσκ), βρέθηκε ο 27χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία Βλαντίσλαβ Καρπάτσεφ, μαζί με τη μητέρα του, έπειτα από ένοπλη εισβολή που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πηγών ενημέρωσης, άτομα που φορούσαν στρατιωτικές στολές εισέβαλαν στην κατοικία της οικογένειας, όπου φέρεται να βασάνισαν αρχικά τον νεαρό αθλητή απαιτώντας χρήματα και τιμαλφή.
Στη συνέχεια, ο Καρπάτσεφ δέχθηκε πυρά από αυτόματα όπλα, ενώ η 50χρονη μητέρα του, Γκαλίνα, έπεσε επίσης νεκρή από πυροβολισμούς.
Οι δράστες φέρονται να σκότωσαν και τον σκύλο της οικογένειας, πριν αφαιρέσουν περίπου 8.000 δολάρια, χρηματικό ποσό σε χρίβνια και ένα αυτοκίνητο Toyota, με το οποίο διέφυγαν από το σημείο.
Τα θύματα εντόπισε αργότερα ο πατέρας του αθλητή, ο οποίος επέστρεψε στο σπίτι και βρέθηκε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα.
Ο Βλαντίσλαβ Καρπάτσεφ θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ουκρανικής πυγμαχίας στην κατηγορία έως 64 κιλά, έχοντας αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης και πρωταθλητής νέων της Ουκρανίας, ενώ προετοιμαζόταν για διεθνείς διοργανώσεις.