Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι πληροφορίες περί αγοράς δύο πολυτελών γιότ από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Το πρώτο “Lucky Me” πουλήθηκε  έναντι του ποσού των 25 εκατ. $. Το δεύτερο “My Legacy” πουλήθηκε έναντι το ποσού των  44,950,000 €.

Ως αγοραστής δεν εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Όπως αναφέρεται ο αγοραστής  του “Lucky Me” εμφανίζεται ο Borys Shefir ο οποίος πραγματοποίησε την αγορά κατ΄ εντολή του Ζελένσκι.

Στο δεύτερο γιοτ το “My Legacy” φέρεται να αγοράστηκε από τον Serhiy Shefir, αδερφό του Borys Shefir, αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Β.Ζελένσκι.

Η αγορά του “Lucky Me” έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2023. Το μήκους 46,3 μ. σκάφος είναι ναυπήγησης 2016 από το ιταλικό ναυπηγείο Baglietto.

Το 2020 έγιναν εργασίες ανακαίνισης. Τον Ιούλιο του 2021 πουλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή με broker τον  Juan Andrade της SuperYachtsMonaco.

Στις 18 Αυγούστου του 2023 το σκάφος τέθηκε προς πώληση από τον Gregory Alice της BehneMar και τελικά αγοράστηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Το “My Legacy” μήκους 55,8 μ. Το σκάφος ναυπηγήθηκε από τον οίκο Codecasa το 2021 και πωλήθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 2023 και μέχρι τότε ανήκε σε ένα εκατομμυριούχο με έδρα τη Βρετανία.  Ο ίδιος σε συνέντευξή του, τον περασμένο Ιανουάριο έλεγε: «Έχω μερικά γιοτ στη ζωή μου και το My Legacy είναι το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα, αλλά δεν θα είναι το «για πάντα» γιοτ μου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα του πουλούσε όπως και έγινε.

Το “Lucky Me” βρίσκεται αγκυροβολημένο τώρα στο Άμπου Ντάμπι και το “My Legacy” στην Ατνίπ της Γαλλίας.

Φυσικά δεν είναι δυνατό να διασταυρωθούν οι πληροφορίες περί αγοράς των δύο γιότ  από τους συνεταίρους του Ζελένσκι οι οποίοι τα αγόρασαν εκ μέρους του. Αυτό γιατί τα ονόματα των αγοραστών σε τέτοιου είδους αγορές δεν γίνονται εύκολα γνωστά. Ωστόσο οι «σκιές» παραμένουν αναφορικά με το πώς γίνεται η διαχείριση των χρημάτων που στέλνει αφειδώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπαιντεν στον Ζελένσκι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ