Τρόμος και αναπάντητα ερωτήματα από το θάνατο ενός επιβάτη της πτήσης LH773 της Lufthansa  από την Μπανγκόκ στο Μόναχο.

Οι τρομοκρατημένοι επιβάτες του αεροπλάνου ούρλιαξαν όταν ένας 63χρονος Γερμανός άρχισε να βήχει «λίτρα αίματος» μπροστά στη γυναίκα του πριν καταρρεύσει και πεθάνει κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ο 63χρονος ταξιδιώτης, ο οποίος δεν κατονομάζεται, λέγεται ότι επιβιβάστηκε στην πτήση της Lufthansa από την Μπανγκόκ στο Μόναχο εμφανώς άρρωστος προτού η κατάστασή του επιδεινωθεί ραγδαία.

«Ήταν η απόλυτη φρίκη, όλοι ούρλιαζαν», είπε ο συνεπιβάτης Μάρτιν Μίσφελντερ, 53 ετών, από τη Ζυρίχη της Ελβετίας, στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο Blick.

Ο άνδρας – που ταξίδευε με τη Φιλιππινέζα σύζυγό του – είχε «κρύο ιδρώτα» και «ανέπνεε πολύ γρήγορα» προτού οι επιβάτες σπεύσουν να τον βοηθήσουν, προσφέροντας τσάι χαμομηλιού και παίρνοντας τον σφυγμό του.

Αλλά καθώς το αεροπλάνο απογειώθηκε, η υγεία του επιδεινώθηκε γρήγορα. Λέγεται ότι ο άνδρας έβηχε τ βγάζοντας τόσο αίμα από τη μύτη και το στόμα που λέρωσε  τα τοιχώματα της ατράκτου.

Η σύζυγος του άνδρα είχε αρχικά πει στο πλήρωμα καμπίνας ότι ο σύζυγός της αισθανόταν αδιαθεσία επειδή αναγκάστηκαν να τρέξουν για να προλάβουν την πτήση στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ.

«Μια αεροσυνοδός τότε αντέδρασε και τον ρώτησε αν ήταν καλά, ήταν πολύ ανήσυχη», είπε η 55χρονη σύζυγος του Μάρτιν, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα , η οποία καθόταν με τον σύζυγό της ακριβώς πίσω από το ζευγάρι.

Αλλά όταν δόθηκε άδεια  στον 63χρονο να παραμείνει στο αεροσκάφος, τότε παρενέβη η ίδια  και είπε στο πλήρωμα θαλάμου επιβατών ότι χρειαζόταν επειγόντως γιατρό.

Ο πιλότος έφτασε και κάλεσε γιατρό από το μεγάφωνο.

Στη συνέχεια έφτασε ένας 30χρονος Πολωνός γιατρός «με φτωχά αγγλικά», τον ρώτησε πώς ήταν ο άνδρας και πήρε τον σφυγμό του πριν δείξει ότι φαινόταν καλά.

Ο Μάρτιν είπε στο Blick: «Του έδωσαν μετά λίγο τσάι χαμομηλιού, αλλά έφτυνε ήδη αίμα στη τσάντα που του είχε δώσει η γυναίκα του».

Το αεροπλάνο απογειώθηκε πριν επιδεινωθεί δραματικά η κατάσταση του άνδρα, φτύνοντας όλο και περισσότερο αίμα σε μια τσάντα – προτού  το αίμα αρχίσει να ρέει άφθονο  από το στόμα και τη μύτη του.

«Ήταν η απόλυτη φρίκη, όλοι ούρλιαζαν», είπε ο Μάρτιν, προσθέτοντας ότι ο άνδρας έχασε «λίτρα αίματος» που κάλυψαν τους τοίχους της καμπίνας.

Η κ. Missfelder είπε ότι το προσωπικό συνέχισε τις «ερασιτεχνικές» προσπάθειες ανάνηψης για περίπου μισή ώρα, αλλά ήταν σαφές ότι ο άνδρας δεν μπορούσε να σωθεί.

Η κ. Missfelder είπε ότι κατηγόρησε τον εαυτό της που δεν έκανε περισσότερα για να αποτρέψει την τραγωδία όταν το αεροπλάνο ήταν ακόμα στο έδαφος.

Η πτήση γύρισε, επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, όπου οι επιβάτες παραπονέθηκαν ότι αφέθηκαν να περιμένουν χωρίς καθοδήγηση για δύο ώρες.

Τα δεδομένα πτήσης δείχνουν ότι το αεροπλάνο έφυγε από την Μπανγκόκ στις 23:50 και προσγειώθηκε ξανά στην Ταϊλάνδη στις 08:28 το πρωί της Παρασκευής.

Ακόμη δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο για το τι μπορεί να προκάλεσε το θάνατο του επιβάτη, ούτε εάν οι επιβάτες μετά την προσγείωση του αεροσκάφους μπήκαν σε κάποιου είδους καραντίνας ή όχι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ