Ένα συμβόλαιο «μαμούθ» ανατέθηκε από το αμερικανικό ΥΠΑΜ στην Lockheed Martin για την προμήθεια πυραύλων Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3), συνολικής αξίας 5,2 δισ. δολαρίων.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ο αριθμός των πυραύλων που θα παραδοθούν στο πλαίσιο της νέας σύμβασης.

Οι παραδόσεις θα διαρκέσουν έως το 2027 και η παραγωγή θα γίνει στις εγκαταστάσεις της Lockheed Maertin στην Αλαμπάμα, τη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη και εννέα άλλες πολιτείες.

Τον Οκτώβριο του 2022, η Lockheed ανακοίνωσε το άνοιγμα μιας νέας εγκατάστασης στο Άρκανσας για να αυξήσει την παραγωγή πυραύλων PAC-3 κατά 500 ετησίως.

Το Patriot (Phased Array Tracking to Intercept of Target) χρησιμεύει ως το κύριο σύστημα εναέριας και πυραυλικής άμυνας του Στρατού των ΗΠΑ.

Έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους cruise και προηγμένα αεροσκάφη.

Με τα χρόνια, ο πύραυλος έχει υποστεί μια σειρά από αναβαθμίσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών, «ανοίγοντας το δρόμο» για την παραγωγή της έκδοσης PAC-3.

Με έναν σχεδόν συνολικό επανασχεδιασμό του συστήματος, η νέα παραλλαγή διαθέτει προηγμένη τεχνολογία hit-to-kill, επιτρέποντας στον πύραυλο να καταστρέφει στόχους με μεγαλύτερη ακρίβεια.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ