Νέο περιστατικό με drones παρατήρησης καταγράφηκε σε εγκατάσταση της Μπούντεσβερ στο Μέχερνιχ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, προκαλώντας την κινητοποίηση των γερμανικών Αρχών.

Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας επιβεβαίωσε ότι το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης και ότι ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία του Οϊσκίρχεν.

Το σύστημα ασφαλείας της βάσης κατέγραψε δύο drones, ενώ αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για περισσότερες εμφανίσεις.

H συγκεκριμένη βάση έχει μεγάλη σημασία, καθώς στις υπόγειες εγκαταστάσεις της αποθηκεύονται στρατιωτικά ανταλλακτικά και εξοπλισμός, που συνδέεται με τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για το περιστατικό στο αεροδρόμιο Λειψίας/Χάλε, όπου οι Γερμανοί λένε ότι πίσω από αυτό κρύβονται οι Ρώσοι.

Αμερικανικές πηγές της DW υποστηρίζουν ότι το drone συνδεόταν με ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, ενώ Γερμανοί αξιωματούχοι μιλούν για ενδεχόμενη «υβριδική επίθεση».

Θυμίζουμε ότι η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο απέρριψε τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «πρόχειρα κατασκευασμένη πρόκληση» και μιλώντας για «νέο κύμα αντιρωσικής υστερίας» στη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ