Τρεις ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στην Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αφού άνοιξαν πυρ εναντίον θέσης του ισραηλινού στρατού, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε εκεί όπου βρίσκεται το φράγμα της Σούρα-Τζιτ, σε περιοχή υπό τον έλεγχο της ισραηλινής ασφάλειας, δυτικά της Ναμπλούς. Σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το AFP, κάτοικοι της Σούρα δήλωσαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς γύρω στις 3:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, στο νεκροτομείο της Ναμπλούς δεν έχουν μεταφερθεί νεκροί, κάτι το οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι τα πτώματά τους βρίσκονται στην κατοχή του ισραηλινού στρατού.

“Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον (Ισραηλινών) στρατιωτών σε θέση του στρατού κοντά στην διασταύρωση του Τζιτ”, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

“Στρατιώτες (…) απάντησαν με πραγματικά πυρά” και “τρεις ένοπλοι άνδρες εξουδετερώθηκαν”, ενώ ένας τέταρτος παραδόθηκε και κρατείται για ανάκριση, πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός, εκπρόσωπος του οποίου επιβεβαίωσε στη συνέχεια στο AFP ότι οι τρεις επιτιθέμενοι που εξουδετερώθηκαν ήταν Παλαιστίνιοι και ότι αυτοί σκοτώθηκαν.

Κανένας Ισραηλινός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε, διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός.

Ερωτηθείσες από το AFP, πηγές της παλαιστινιακής ασφάλειας δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν προς το παρόν πληροφορίες για το περιστατικό αυτό.

Από την αρχή της χρονιάς, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 81 Παλαιστίνιους (μεταξύ των οποίων μέλη ενόπλων οργανώσεων και πολίτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι), σε 12 Ισραηλινούς πολίτες (μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι) και σε έναν Ισραηλινό αστυνομικό, όπως και σε μια Ουκρανή, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίζεται σε επίσημες ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ