Συνεχίζεται στη Ρωσία το θρίλερ με την σύλληψη ή όχι του στρατηγού Σεργκέι Σουροβίκιν, καθώς ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση ως προς το αν έχει συμβεί κάτι, όπως επίσης ο Ρώσος στρατηγός δεν έχει παρουσιαστεί δημοσίως από την ημέρα της ανταρσίας της Βάγκνερ.

Η κόρη του Σουροβίκιν, Βερόνικα ωστόσο υποστηρίζει ότι όλα είναι εντάξει με τον πατέρα της.

«Ειλικρινά, όχι, δεν του έχει συμβεί τίποτα, είναι στη δουλειά του», δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Baza.

«Πότε εμφανιζόταν στα μέσα ενημέρωσης κάθε μέρα; Ποτέ δεν έκανε δηλώσεις κάθε μέρα», πρόσθεσε.

«Όπως καταλαβαίνω, όλα κυλούν κατά κάποιον τρόπο όπως συνήθως συμβαίνουν τα πράγματα. Όλοι βρίσκονται στον χώρο εργασίας τους, όλα είναι καλά», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, ο Σουροβίκιν δεν έχει δώσει σημεία ζωής από το περασμένο Σάββατο και την έκκλησή του προς τη Wagner να τερματίσει την ανταρσία της.

Ο Ρώσος στρατιωτικός μπλόγκερ Rybar, όπως και ο δημοσιογράφος Αλεξέι Βενέντικτοφ, ο οποίος είχε τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «Ηχώ της Μόσχας» που τώρα έχει κλείσει, υποστηρίζουν ότι ο Σουροβίκιν έχει συλληφθεί από τις ρωσικές αρχές.

Εντύπωση προκαλεί και η είδηση πως ο στρατηγός Σουροβίκιν ήταν VIP μέλος της Wagner, αν και κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει αυτό.

Βασικά πρόκειται για ισχυρισμό του αμερικανικού CNN το οποίο υποστηρίζει ότι είδε έγγραφα που το αποδεικνύουν.

Τα έγγραφα που προέρχονται από το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Dossier Center, δείχνουν ότι ο στρατηγός είχε προσωπικό αριθμό μητρώου στη μισθοφορική οργάνωση.

Ο Σεργκέι Σουροβίκιν περιλαμβάνεται στον κατάλογο μαζί με τουλάχιστον 30 άλλους ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι, σύμφωνα με το Dossier Center, είναι επίσης VIP μέλη της Wagner.

Δεν είναι σαφές τι συνεπάγεται η ιδιότητα του μέλους VIP της Wagner, συμπεριλαμβανομένου του αν υπάρχει οικονομικό όφελος.

Η Wangner δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του CNN να σχολιάσει τα συγκεκριμένα έγγραφα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ