Περισσότεροι από 700 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί του Σαββάτου η παλαιστινιακή εξτρεμιστική μουσουλμανική  οργάνωση Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας στην ισραηλινή επικράτεια μετέδωσε η Jerusalem Post το βράδυ της Κυριακής.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 2.243 άνθρωποι στο Ισραήλ τραυματίστηκαν επίσης από τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός που είχε δώσει νωρίτερα το μεσημέρι η ισραηλινή κυβέρνηση έκανε λόγο για πάνω από 600 Ισραηλινούς νεκρούς.

Από τις αεροπορικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ως αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας το Ισραήλ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 370 άνθρωποι και 2.200 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

«Βρισκόμαστε αρκετά πάνω από τους 600 που έχουν σκοτωθεί. Θα υπάρξουν πολλοί περισσότεροι – εκατοντάδες, αρκετές εκατοντάδες περισσότεροι» είχε πει περίπου μια ώρα νωρίτερα ο υπουργός Στρατηγικών Σχέσεων της κυβέρνησης Νετανιάχου, Ρον Ντέρμερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ανάμεσα στους «αρκετούς» απαχθέντες από τη Χαμάς που κρατούνται στη Γάζα βρίσκονται και Αμερικανοί. Ο υπουργός του Νετανιάχου αρνήθηκε πάντως να εκφράσει εκτίμηση για αριθμό των Αμερικανών ομήρων.

Ο Ντέρμερ έκανε λόγο για «άγρια επίθεση» της Χαμάς προσθέτοντας ότι ανάμεσα στους ομήρους βρίσκονται γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται και οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί για δεύτερο βράδυ στη λωρίδα της Γάζας όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ