Σε κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, διέμενε ο Αφγανός ο οποίος σκότωσε δυο γυναίκες με μαχαίρι στο Ισμαηλιτικό Κέντρο της Λισαβόνας κάτι που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως μέσω των παράνομων μεταναστευτικών ροών εισέρχονται στην χώρας εξτρεμιστικά ισλαμιστικά στοιχεία.

Ο δράστης συνελήφθη από τις πορτογαλικές αρχές. Το ερώτημα είναι πόσοι σαν αυτόν έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα και επίσης πόσοι από αυτούς έχουν παραμείνει στην χώρα.

Γνωρίζουν οι ελληνικές αρχές; Ή θα το μάθουν όταν θα είναι αργά;

Πρόκειται για νεαρής ηλικίας άτομο, πατέρα τριών μικρών παιδιών. Η σύζυγός του απεβίωσε στον καταυλισμό προσφύγων στη χώρα, ενώ ο ίδιος στη συνέχεια μεταγκαταστάθηκε στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Ο Αφγανός μάλιστα λάμβανε βοήθεια από το Ισμαηλιτικό Κέντρο.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε πως όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για «μια μεμονωμένη ενέργεια», προσθέτοντας ότι είναι «πρόωρο» να γίνει οποιαδήποτε ερμηνεία για το έγκλημα.

Οι ισμαηλίτες είναι ένα μειονοτικό ρεύμα του σιιτικού ισλάμ, μέλη του οποίου έχουν δεχθεί επιθέσεις από εξτρεμιστικές οργανώσεις σε χώρες όπως το Πακιστάν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ