Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τον Ρώσο πρώην αξιωματικό της FSB Ίγκορ Γκίρκιν όπως δήλωσε σήμερα η σύζυγός του. 

Ο Γκίρκιν, που είναι επίσης γνωστός ως Ίγκορ Στρελκόφ, βοήθησε τη Ρωσία να προσαρτήσει την Κριμαία το 2014 και στη συνέχεια να οργανώσει φιλορωσικές πολιτοφυλακές στην ανατολική Ουκρανία.

Πρώην αξιωματικός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), δήλωσε νωρίτερα αυτό τον χρόνο πως θα κατέβαινε στην πολιτική και ήταν όλο και περισσότερο επικριτικός για τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού για τον ακατάλληλο όπως υποστήριζε τρόπο με τον οποίο η Μόσχα διεξάγει την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της στην Ουκρανία.

Σε μήνυμα που ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του Γκίρκιν στο Telegram η σύζυγός του, Μιροσλάβα Ρεγκίνσκαγια, ανέφερε:

«Σήμερα, γύρω στις 11.30, εκπρόσωποι της Ερευνητικής Επιτροπής ήρθαν στο σπίτι μας. Δεν ήμουν στο σπίτι. Σύντομα, σύμφωνα με τον θυρωρό, πήραν τον άνδρα μου από τα χέρια και (τον πήγαν) σε άγνωστη κατεύθυνση».

Είπε πως φίλοι τής είπαν πως ο Γκίρκιν κατηγορείται για εξτρεμισμό. «Δεν γνωρίζω τίποτα για το πού βρίσκεται ο σύζυγός μου, δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου», είπε. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τις ρωσικές αρχές.

Ο Ρώσος πρώην αξιωματούχος είχε κατηγορηθεί και για την κατάρριψη του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, της πτήσης MH17, πάνω από την ανατολική Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ