(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 10:57) Νεκροί έπεσαν οι κρατούμενοι που κρατούσαν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους μέσα σε φυλακή στο Ροστόφ της Ρωσίας, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απελευθερώθηκαν.

Νωρίτερα είχα ακουστεί πυρά κοντά στο κέντρο κράτησης, όπου είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους κατηγορούνται για εγκλήματα τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης δεσμών με το Ισλαμικό Κράτος, που είχε αναλάβει την ευθύνη για μια θανατηφόρα επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών της Μόσχας τον Μάρτιο.

Οι άνδρες, μεταξύ των οποίων ορισμένοι είναι ήδη καταδικασμένοι για τρομοκρατικά εγκλήματα, έσπασαν τα κάγκελα ενός παραθύρου στο κελί τους και μπήκαν σε ένα δωμάτιο φρουρών όπου έπιασαν ομήρους τουλάχιστον δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ανέφερε το Baza, ένα κανάλι στο Telegram.


Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή (16/6) πως 6 κρατούμενοι του ISIS σε ένα κέντρο κράτησης στη νότια περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας έχουν πιάσει ομήρους δύο υπαλλήλους και τους κρατούν με μαχαίρια.

«Το κέντρο κράτησης λειτουργεί κανονικά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η υπηρεσία με τις πρώτες αναφορές να μιλούν για 2 νεκρούς κρατουμένους.

Πρόσθεσε ότι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Το Baza, ένα κανάλι στο Telegram με συνδέσμους με ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου, τόνισε ότι έξι από τους κρατούμενους εμπλέκονται στην ομηρεία των υπαλλήλων, είναι αρκετοί που έχουν ήδη καταδικαστεί για τρομοκρατία.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την αναφορά του Baza.

Οι άνδρες που έπιασαν ομήρους μέσα σε κέντρο κράτησης στη νότια περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας υποστηρίζουν ότι είναι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγές, μετέδωσε ότι οι δράστες ζητούν ένα αυτοκίνητο και ελεύθερο πέρασμα για να διαφύγουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ