Κυνήγι «επικηρυγμένων» ξεκίνησε από χθες με το ένταλμα σύλληψης του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της  Χάγης: Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επικήρυξε τον υπουργό Άμυνας της Ιταλίας, Γκουίντο Κροσέτο (φωτό), προσφέροντας στο εθελοντικό σώμα της Wagner το χρηματικό ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων για την εξόντωσή σου.

Είναι η δεύτερη «ενεργός» απάντηση της Ρωσίας στην απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου «να ξεκινήσει έρευνα για την  παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, καθώς η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή θα εντοπίσει τους συγκεκριμένους δικαστές του Δικαστηρίου που πήραν αυτές τις προφανώς παράνομες αποφάσεις όπως και αυτούς που τους επηρέασαν και θα οδηγηθούν στην ρωσική Δικαιοσύνη»».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ιταλική εφημερίδα «Il Foglio», η υπηρεσία πληροφοριών της Ιταλίας υπέκλεψε την σχετική εντολή του Μεντβέντεφ  προς την Wagner.

Η αφορμή μπορεί να ήταν η απόφαση του ΔΠΔ, αλλά η αιτία που αποφασίστηκε η εξόντωση του Γκουίντο Κροσέτο είναι  ότι ο Κροσέτο προχώρησε σε «συκοφαντικές δηλώσεις για την Ρωσία, μεταξύ των οποίων και ότι η Wagner συνέβαλε στη μεταναστευτική κρίση της ΕΕ οργανώνοντας τη ροή μεταναστών από την Αφρική προς την Ευρώπη»!

Τον Ιανουάριο, ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε δημόσια τον Κροσέτο ως «εκκεντρικό» και έναν από τους «αμέτρητους ανόητους στις δομές εξουσίας της Ευρώπης».

Η ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι και οι γαλλικές και πολωνικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Γαλλία και την Πολωνία είχαν πληροφορίες ότι είχε αποφασιστεί η τιμωρία του Ιταλού, βάσει απόφασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το ρωσικό εθελοντικό σώμα έχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης μια άριστη δομή και δίκτυα πληροφοριών και εκτελώντας την κρατική διαταγή μπορούν όντως να προχωρήσουν στην υλοποίηση της απειλής τους.

«Υπάρχει πραγματική απειλή και βεβαιότητα ότι η Ρωσία κινείται εναντίον του Ιταλού υπουργού Άμυνας, με κρατική επικήρυξη 15 εκατομμύρια δολάρια για την εξόντωσή του», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Στην κίνησή τους προχωρούν βάσει της αμερικανικής πρακτικής επικήρυξης ατόμων που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ