Ο Γεβγέν Πριγκόζιν επιβεβαιώνει ότι οι μαχητές της ομάδας Wagner επιστρέφουν στις βάσεις για να «αποφύγουν την αιματοχυσία».

Προηγήθηκε η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ότι ο επικεφαλής της Wagner αποδέχθηκε την πρότασή του να υποχωρήσει.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο Πριγκόζιν σε μήνυμα του επιβεβαίωσε τις παραπάνω ανακοινώσεις ώστε να μην προκληθεί η «αιματοχυσία» και συγκεκριμένα «έδωσε εντολή να γυρίσουν πίσω λόγω του κινδύνου να χυθεί αίμα».

Οι εξελίξεις στη Ρωσία είναι ραγδαίες καθώς όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της χώρας ο Αλεξάντερ Λουκασένκο, πρόεδρος της Λευκορωσίας, ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή έτσι ώστε να σταματήσει η ανταρσία της Wagner.

Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσαν τα πρακτορεία Tass και Ria Novosti. Μάλιστα το Ria Novosti αναφέρει ότι   μετά από επικοινωνία που είχε με τον Λευκορώσο πρόεδρο, ο Γεβγέν Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε να σταματήσει το κίνημα της μισθοφορικής στρατιωτικής ομάδας Βάγκνερ, της οποίας ηγείται.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ ο Λευκορώσος πρόεδρος πρότεινε, επιπλέον, να λάβει περαιτέρω μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης. Να σημειωθεί ότι ο Λουκασένκο ήταν ο πρώτος από τους στενούς συμμάχους του Πούτιν με τους οποίους επικοινώνησε ο Ρώσος πρόεδρος. Έτσι λοιπόν ο πρόεδρος της Λευκορωσίας φέρεται να έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο και να έχει καταφέρει να πείσει τον ηγέτη της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner προκειμένου να σταματήσει η ένταση ανάμεσα σε εκείνον και τον Πούτιν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ