Πλήρης επιβεβαίωση του pronews.gr καθώς βίντεο που δημοσίευσε σήμερα το αμερικανικό ΥΠΑΜ αποδεικνύει ότι το ρωσικό Su-27 δεν χτύπησε το αμερικανικό MQ-9 Reaper αλλά «απελευθέρωσε» καύσιμα μπροστά του με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά ο κινητήρας του.

Η κατάρριψη του αμερικανικού drone είχε λάβει χώρα πάνω από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας σε απόσταση 100 χλμ. από την Κριμαία σε διεθνή ύδατα.

Από την αρχή το pronews.gr είχε τονίσει ότι η άποψη πως κτύπησε το Su-27 τον κινητήρα ή το φτερό του MQ-9 Reaper «δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, καθώς κανένας πιλότος σύγχρονου μαχητικού δεν διακινδυνεύει την ασφάλειά του αεροσκάφους για να προκαλέσει την κατάρριψη ενός απλού drone».

Στο βίντεο ντοκουμέντο το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος διακρίνεται αρχικά να ρίχνει καύσιμα στο drone MQ-9 και μετά να το χτυπάει. Το βίντεο κόβεται προς στιγμήν. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η εικόνα επιστρέφει, και είναι εμφανές ότι ο έλικας έχει πάθει ζημιά.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα στιγμιότυπα μετά την ρίψη των καυσίμων

Τα συντρίμμια του αμερικανικού drone, ανακοίνωσε ότι θέλει να ανακτήσει η Ρωσία, ενώ παράλληλα επιχειρεί να αποδείξει την εμπλοκή, των ΗΠΑ σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ενώ η Ουάσινγκτον επεσήμανε ότι ερευνά τα κίνητρα της Μόσχας στο περιστατικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ