Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον των μελών της Wagner για τη σύντομη ανταρσία στην οποία προχώρησαν το περασμένο Σάββατο οι μισθοφόροι του Γεβγκένι Πριγκόζιν, η οποία τερματίστηκε μετά και την παρέμβαση του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Το κρατικό ρωσικό πρακτορείο Tass αναφέρει ότι: «Κατά τη διάρκεια της έρευνας της ποινικής υπόθεσης που ξεκίνησε από το ανακριτικό τμήμα του FSB, σύμφωνα με το άρθρο 279 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με το γεγονός της ένοπλης εξέγερσης, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες σταμάτησαν ενέργειες που στόχευαν άμεσα στη διάπραξη εγκλήματος».

Η συμφωνία με την οποία επιλύθηκε η κρίση το Σάββατο περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Wagner που έλαβαν μέρος στην ανταρσία δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Την ίδια ώρα, η Wagner ετοιμάζεται να παραδώσει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στο υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το υπουργείο, ύστερα από τον τερματισμό σύντομης ανταρσίας κατά το σαββατοκύριακο από μαχητές της οργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ