Ένας δημοτικός σύμβουλος στη δυτική Ουκρανία πέταξε χειροβομβίδες στο πάτωμα μιας συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου, σκοτώνοντας 3 άτομα και τραυματίζοντας 23 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στα κεντρικά γραφεία του συμβουλίου του χωριού στο Κερέτσκι στη δυτική περιοχή της Ζακαρπάττια.

Η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει ακόμη τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης, η οποία άφησε έξι σοβαρά τραυματίες.

Η συνάντηση μεταδιδόταν ζωντανά στο Facebook όταν συνέβη το περιστατικό.

Πλάνα δείχνει τον άνδρα να μπαίνει στην αίθουσα κατά τη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης περίπου 90 λεπτά μετά τη συνάντηση. Στη συνέχεια στέκεται δίπλα σε μια πόρτα για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν πετάξει τρεις χειροβομβίδες στη μέση του δωματίου.

«Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 26 άνθρωποι, εκ των οποίων οι έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρία άτομα υπέκυψαν στα τραύματά τους προσθέτοντας ότι οι γιατροί προσπαθούσαν να σώσουν  τον άνδρα που πέταξε τις χειροβομβίδες.

Πολλοί Ουκρανοί έχουν πρόσβαση σε όπλα λόγω του πολέμου με τη Ρωσία, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι η επίθεση σχετίζεται με τη σύγκρουση.

Το Keretsky είναι ένα εν μέρει ουγγρικό, εν μέρει ουκρανικό χωριό και όχι μακριά από τα ουγγρικά σύνορα – αλλά και πάλι, δεν υπάρχει καμία ένδειξη εθνοτικής διάστασης στην επίθεση.

https://twitter.com/MarioNawfal/status/1735621448373256275

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ