Νέοι αεροπορικοί  τουρκικοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν πριν λίγη ώρα στην πόλη Κομπάνι η οποία ελέγχεται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) των Κούρδων.

Σύμφωνα με τις πρώτες  πληροφορίες έχει κτυπηθεί ένα νοσοκομείο ενώ φωτιές και εκρήξεις ακούγονται σε όλη την πόλη.

Νωρίτερα σήμερα η Τουρκία διεξήγαγε σήμερα νέα πλήγματα εναντίον στόχων σε περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία, όπως οι μεγάλοι σταθμοί παραγωγής αερίου, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τους Κούρδους αξιωματούχους, ο απολογισμός από τα πλήγματα που οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την Πέμπτη στη βόρεια Συρία ανέρχεται σε 15 νεκρούς, εκ των οποίων οκτώ άμαχοι.

Όπως είχαν ανακοινώσει οι Κούρδοι πέντε Τούρκοι στρατιώτες έχασαν την ζωή τους, σε επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε απάντηση για τις τουρκικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό τους.

Σύμφωνα με τις SDF, οι επιχειρήσεις έλαβαν χώρα χθες Πέμπτη κατά δύο στρατιωτικών βάσεων όπου στάθμευαν τουρκικά στρατεύματα.

Στην Άγκυρα, αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας διέψευσε σήμερα ότι οι SDF σκότωσαν πέντε Τούρκους στρατιώτες. Όταν ρωτήθηκε σε σχέση με την ανακοίνωση των SDF, ο αξιωματούχος απάντησε: «Ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι αληθής».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ