Τουλάχιστον 30 άμαχοι φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις των ΗΠΑ στο νότιο Ιράν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής κυβέρνησης.

Η εκπρόσωπός της, Φατεμέχ Μοχατζερανί, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες που επλήγησαν.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας, Χοσεΐν Κερμανπούρ, ανέφερε ότι περισσότεροι από 260 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του τελευταίου κύματος επιθέσεων, που ξεκίνησε πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, 222 από τους τραυματίες έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Οι ιρανικές Αρχές μιλούν για σημαντικές απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη εν μέσω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ