Ο αρχηγός της ρωσικής εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας  Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν προειδοποίησε τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μέσω επιστολής του που δημοσιεύθηκε σήμερα, ότι ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει μια επίθεση που έχει στόχο να αποκόψει τις δυνάμεις της Wagner από το κύριο σώμα των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, ιδίως στο Μπακχμούτ.

Στην επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου της Wagner, ο Πριγκόζιν λέει ότι η επίθεση έχει σχεδιασθεί για τα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.

Ζήτησε από το Σοϊγκού να λάβει όλα τα μέτρα για να αποτραπεί αυτό το σχέδιο, το οποίο όπως είπε μπορεί να οδηγήσει σε «αρνητικές επιπτώσεις» στις προσπάθειες του ρωσικού Στρατού στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Πριγκόζιν είχε υποστηρίξει πως οι δυνάμεις του βρίσκονται στις παρυφές του Μπακχμούτ και πως ήταν θέμα χρόνου να την καταλάβουν.

Οι σχέσεις του Πριγκόζιν με τον Σοϊγκού βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί. Πριν λίγο καιρό ο ιδιοκτήτης της Wagner είχε καταγγείλει δημόσια τον Ρώσο υπουργό Άμυνας – τον οποίο κατηγορούσε για εσχάτη προδοσία – επειδή είχε σταματήσει τον εφοδιασμό του ιδιωτικού μισθοφορικού στρατού με πυρομαχικά, για να ανακρούσει πρύμναν λίγες ώρες αργότερα, λέγοντας πως τα προβλήματα τροφοδοσίας αντιμετωπίστηκαν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ