Απειλητικός ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμά του λέγοντας πως η «Βίβλος αναφέρει πως υπάρχει καιρός και ειρήνη και καιρός πόλεμο. Τώρα είναι καιρός για πόλεμο», είπε

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ κάλεσε τη Χαμάς «να παραδοθεί ή να πεθάνει.»

Την ίδια ώρα επέκταση της χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης και κλιμάκωση των χτυπημάτων τους ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) μέσα από μία νέα ενημέρωση και βίντεο.

«Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν τη χερσαία επιχείρηση προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους του πολέμου» επισημαίνεται από τον ισραηλινό στρατό.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, με τη σειρά τους, ότι περισσότερα στρατεύματα εισήλθαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι «IDF επεκτείνουν την χερσαία επιχείρησή τους».

Νετανιάχου: Αυτή είναι η ώρα του πολέμου, δεν υπάρχει περίπτωση εκεχειρίας

«Είναι ώρα για πόλεμο» τόνισε ο συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εκεχειρίας.

Χαρακτήρισε τη Χαμάς «βάρβαρους που επιδιώκουν να καταστρέψουν όλα όσα αγαπάμε και να εγκαινιάσουν έναν κόσμο φόβου και σκοταδιού».

«Αυτό είναι ένα σημείο καμπής» πρόσθεσε ο Νετανιάχου. «Ένα σημείο καμπής για τους ηγέτες και τα έθνη. Είναι καιρός για όλους μας να αποφασίσουμε αν είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε για ένα μέλλον ελπίδας και υπόσχεσης ή να παραδοθούμε στην τυραννία και τον τρόμο. Να είστε σίγουροι ότι το Ισραήλ θα πολεμήσει».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ της «δολοφονίας αθώων και των ακούσιων απωλειών που συνοδεύουν κάθε πόλεμο».

Για μία ακόμα φορά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Χαμάς θα χρησιμοποιήσει ανθρώπινες ασπίδες και θα κρυφτεί σε υπόγεια νοσοκομείων και ότι η οργάνωση εμποδίζει τους αμάχους να φύγουν από περιοχές που το Ισραήλ έχει δώσει εντολή να εκκενωθούν.

Σε ερώτηση αν η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα βοηθήσει στην απελευθέρωση των ομήρων απάντησε: «Η κοινή μας εκτίμηση, όχι μόνο των μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και όλων των δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού, είναι ότι η χερσαία δράση στην πραγματικότητα δημιουργεί τη δυνατότητα – όχι τη βεβαιότητα – να απελευθερωθούν οι όμηροί μας, επειδή η Χαμάς δεν θα το κάνει αν δεν πιεστεί. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλους τους ομήρους πίσω στην πατρίδα».

Όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει, όπως δεν θα συμφωνούσαν οι ΗΠΑ μετά το Περλ Χάρμπορ ή την 11η Σεπτεμβρίου.

«Το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση των εχθροπραξιών… οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς, να παραδοθεί στην τρομοκρατία, να παραδοθεί στη βαρβαρότητα. Αυτό δεν θα συμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου.

«Η Βίβλος λέει ότι υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του. «Αυτή είναι η ώρα του πολέμου».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ