Νεκρός ο αγνοούμενος ναυτικός του πλοίου υπό κυπριακή σημαία μετά την ιρανική επίθεση στα Στενά του Ορμούζ
Ένας Ινδός ναυτικός έχασε τη ζωή του μετά την επίθεση στο εμπορικό πλοίο GFS Galaxy
Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος ναυτικός του εμπορικού πλοίου GFS Galaxy, που έπλεε υπό κυπριακή σημαία και δέχθηκε επίθεση στα Στενά του Ορμούζ.
Το θύμα ήταν Ινδός υπήκοος και επέβαινε στο πλοίο που χτυπήθηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν κοντά στις ακτές του Ομάν.
Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ομάν είχε ανακοινώσει: «Από τους 11 Ινδούς υπηκόους στο πλοίο, 10 έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ενώ ένας Ινδός Υπήκοος φέρεται ως αγνοούμενος».
Το Ιράν είχε δηλώσει ότι προχώρησε σε προειδοποιητική βολή, η οποία έπληξε το πλοίο, υποστηρίζοντας πως αυτό κινούνταν σε μη εγκεκριμένη διαδρομή στα Στενά του Ορμούζ.
Η κυβέρνηση του Ομάν καταδίκασε την επίθεση που σημειώθηκε στο έδαφός της και για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Φρουροί της Επανάστασης, οι οποίοι ανέφεραν ότι στόχευσαν χώρες του Κόλπου.
Σε ανακοίνωσή του, το σουλτανάτο τόνισε: «Το σουλτανάτο του Ομάν καταδικάζει κατηγορηματικά αυτήν την επίθεση και επιβεβαιώνει ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει αυτές τις εξελίξεις ώστε να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας και των κατοίκων της».