Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τόσο σημαντικός για την Ρωσία που αν χρειαστεί οι δυνάμεις της θα φτάσουν στο Κίεβο ακόμα και στην Λβιβ, όπως δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που μεταδίδεται σήμερα από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ενώ πρόσθεσε πως είναι λάθος «να λέτε ότι ο αμερικανικός Στρατός είναι πρώτος σε ισχύ και ο ρωσικός δεύτερος γιατί αν γίνει πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσία δεν θα υπάρξει νικητής».

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Αν χρειαστεί να πας στο Κίεβο, θα πας στο Κίεβο, αν χρειαστεί να πας στη Λβιβ, θα πας στη Λβιβ για να εξολοθρεύσεις αυτή τη μόλυνση», είπε ο κ. Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας.

Εν συνεχεία είπε ότι είναι λάθος να λέμε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ο πρώτος στον κόσμο και η Ρωσία είναι η δεύτερη, γιατί σε περίπτωση πολέμου μεταξύ τους δεν θα είναι δυνατό να καθοριστεί ο νικητής.

«Το να λέμε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ο πρώτος, ο δικός μας είναι ο δεύτερος είναι λάθος για έναν απλό λόγο. Εάν αυτοί οι στρατοί ξεκινήσουν έναν πόλεμο, πώς θα καθορίσουμε τον νικητή; Είναι σαφές ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα υπάρξει νικητής».

Προφανώς εδώ εννοούσε πως ένας πόλεμος Ρωσίας-ΗΠΑ δεν θα παρέμενε σε συμβατικά πλαίσια αλλά θα κατέληγε σε πυρηνική αντιπαράθεση και οι ΗΠΑ θα καταστρεφόντουσαν όπως και ο υπόλοιπος πλανήτης από τα πυρηνικά πλήγματα.

«Για να υπερασπιστώ το σοβιετικό κράτους, σε τελική ανάλυση, ολόκληρη η παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων στηρίχθηκε σε αυτό, και στην αντιπαράθεση μεταξύ του Συμφώνου της Βαρσοβίας και του ΝΑΤΟ. Και αυτό, παρεμπιπτόντως, δεν επέτρεψε την ανισορροπία της κατάστασης. Λοιπόν, εσείς μπορείτε να κατηγορείτε και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας και τη Σοβιετική Ένωση όσο θέλετε, και το ΝΑΤΟ, αντίστοιχα, αλλά ο κόσμος βρισκόταν σε ισορροπία, και τώρα τι διάολο…», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τον ΟΗΕ. Ο Μεντβέντεφ είπε ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει μεγάλες πιθανότητες να επαναλάβει τη θλιβερή μοίρα της Κοινωνίας των Εθνών, λέγοντας πως το επίπεδο πολιτικοποίησης εκεί είναι πλέον απαγορευτικό.

«Ο ΟΗΕ είναι ένα ξεχωριστό θέμα, γενικά, είναι η πιο σημαντική πλατφόρμα. Αλλά ανησυχώ για το τι προσπαθούν να κάνουν εκεί τώρα, αφού τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μεγάλες πιθανότητες κάποια στιγμή να μοιραστούν τη θλιβερή μοίρα της Κοινωνίας των Εθνών», είπε.
Δεν έκρυψε μάλιστα την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι «η Ρωσία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με το ουκρανικό καθεστώς, αλλά με τον στρατό του ΝΑΤΟ των 3,6 εκατομμυρίων, η συμμαχία εμπλέκεται άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση».
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ