Επίθεση με πυραύλους και drones δέχθηκε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Carney, αλλά και πολλά εμπορικά πλοία, τα οποία βρίσκονταν στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις στο USS Carney και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», αναφέρει το Πεντάγωνο.

Πρόκειται για μια επίθεση που σηματοδοτεί την κλιμάκωση των επιθέσεων κατά των δυτικών πλοίων στη Μέση Ανατολή και έρχεται λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση που είχαν στείλει οι Χούθι, οι οποίοι είχαν υποστηρίξει ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους κατά των πλοίων του Ισραήλ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια πλευρά, ούτε οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν ποιος ευθύνεται για την επίθεση, ωστόσο θεωρείται αρκετά πιθανό να βρίσκονται οι Χούθι πίσω από την επίθεση, καθώς το πλοίο βρισκόταν περίπου 35 ναυτικά μίλια από την Υεμένη.

Ο βρετανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι υπήρξε ύποπτη επίθεση με drone και εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ