Η Ουκρανία ισχυρίστηκε  σήμερα ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να προελαύνουν…  πλευρικά του Μπαχμούτ και ότι σκοπεύουν να περικυκλώσουν την κατεστραμμένη πόλη.

Νωρίτερα, η Μόσχα συνεχάρη την  οργάνωση Wagner και τον ρωσικό στρατό για την κατάληψη της πόλης.

Η  κατάληψη του  Μπαχμούτ, θα σημάνει  και το τέλος της πιο αιματηρής και μακρόχρονης μάχης του πολέμου.

Ουκρανός στρατηγός πήγε κοντά στο Μπαχμούτ

Ωστόσο, ο επικεφαλής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκι, υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν ακόμη ένα «ασήμαντο», όπως παραδέχτηκε, τμήμα του  Μπαχμούτ, αλλά αυτό θα τους επιτρέψει να μπουν στην πόλη όταν αλλάξει η κατάσταση!

Ο Σίρσκι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου κοντά στο  Μπαχμούτ και ευχαρίστησε τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την περιοχή. Όπως έγραψε στο Telegram, οι δυνάμεις του Κιέβου προχωρούν στα προάστια και πλησιάζουν στον στόχο τους, δηλαδή την περικύκλωση της πόλης που προπολεμικά αριθμούσε 70.000 κατοίκους.

Στο μεταξύ μια απίστευτη δήλωση έκανε και η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ η οποία είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μισοπερικυκλώσει την πόλη!

«Οι δυνάμεις μας έχουν μισοπερικυκλώσει την πόλη, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να καταστρέψουμε τον εχθρό (…) Ο εχθρός θα πρέπει να αμυνθεί στο τμήμα της πόλης που ελέγχει», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί υπερασπίζονται ακόμη βιομηχανικές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές, ενώ έχουν καταλάβει ορισμένα γειτονικά υψώματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ