Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, με μήνυμά του απευθύνεται στους ηγέτες των μουσουλμανικών χωρών και ιδιαίτερα σε εκείνους της Δυτικής Ασίας και του Περσικού Κόλπου, καλώντας τους να εντοπίσουν τον «πραγματικό εχθρό», να αντιληφθούν τους σχεδιασμούς του και να κινηθούν από κοινού για την αντιμετώπισή του.

Ο Ιρανός ηγέτης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ενότητας μεταξύ των μουσουλμανικών κρατών, υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία και η αλληλοϋποστήριξη αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ισλαμική Ούμμα.

Παράλληλα, στρέφεται κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, τους οποίους παρουσιάζει ως κοινό αντίπαλο του μουσουλμανικού κόσμου και όχι μόνο του Ιράν.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στις χώρες του Περσικού Κόλπου, καλώντας τις ηγεσίες τους να εξετάσουν προσεκτικά τις εξελίξεις στην περιοχή και να αντιληφθούν, όπως υποστηρίζει, τους πραγματικούς στόχους των δυνάμεων που επιχειρούν να επηρεάσουν την περιοχή.

Στο μακροσκελές γραπτό μήνυμά του, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει:

«Οι ισλαμικές χώρες πρέπει να αναγνωρίσουν τον πραγματικό τους εχθρό. Η Αμερική και το σιωνιστικό καθεστώς είναι εχθροί ολόκληρου του ισλαμικού έθνους.

Η ισχυρή και επαναλαμβανόμενη συμβουλή μου προς τους ηγέτες των ισλαμικών χωρών, ιδίως των χωρών της περιοχής της Δυτικής Ασίας και του Περσικού Κόλπου, είναι να αναγνωρίσουν τον πραγματικό τους εχθρό, να κατανοήσουν το σχέδιό του και να τον αντιμετωπίσουν.

Η λύση στα προβλήματα της Ισλαμικής Ούμμα (σ.σ. παγκόσμια κοινότητα των Μουσουλμάνων) είναι η ενότητα λόγων, η φιλία και η συνεργασία στον δρόμο της καλοσύνης. Οι εγκληματίες ηγέτες της Αμερικής και το ψεύτικο σιωνιστικό καθεστώς είναι οι ορκισμένοι εχθροί αυτής της ενότητας και της φιλίας.

Δεν είναι μόνο εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας, του έθνους του Ιράν και του μεγάλου Ισλαμικού Μετώπου Αντίστασης. Είναι επίσης εχθροί ολόκληρης της Ισλαμικής Ούμμα, συμπεριλαμβανομένων των εθνών της Δυτικής Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.

Σε αυτό το θέμα, ακόμη και οι ηγέτες αυτών των χωρών, πολλοί από τους οποίους θεωρούνται συνεργάτες τους, δεν εξαιρούνται από αυτό. Όπως ακριβώς η ανοιχτή ασέβεια και η χρήση άσχημων εκφράσεων προς ορισμένους ηγέτες ισλαμικών χωρών από τους ηγέτες της αλαζονείας είναι στη δική σας και στη δική μας πρόσφατη μνήμη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ