Νέα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο πριν λίγες ώρες δείχνουν μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων σε στρατιωτικά φορτηγά, να μεταφέρονται σε ιρανικούς δημόσιους δρόμους.

Λογαριασμοί στο X αναφέρουν πως ο εξοπλισμός ξεκίνησε να μετακινείται εχθές το βράδυ με προορισμό την ιρανική πρωτεύουσα την Τεχεράνη.

Το πιο πιθανό είναι ότι τα συστήματα αυτά θα συμμετάσχουν στην παρέλαση του ιρανικού στρατού στις 18 Απριλίου.

Αυτή είναι η ημέρα εορτής των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Σε άλλη πρόσφατη αποκάλυψη, μία πηγή από την Σαουδική Αραβία δήλωσε πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βοήθησαν το Ισραήλ να απωθήσει την ιρανική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου.

Αρκετές χώρες του Περσικού Κόλπου βοήθησαν την Ιερουσαλήμ να αντιμετωπίσει την επίθεση παρέχοντάς της κρίσιμες πληροφορίες για τα σχέδια των Ιρανών, όπως και δεδομένα για τους εισερχόμενους πυραύλους σε πραγματικό χρόνο.

Συγκεκριμένα το αμερικανικό Wall Street Journal είναι αυτό που προέβη πρώτο σε αυτήν την αποκάλυψη, επικαλούμενο Αιγύπτιους, Σαουδάραβες και Αμερικανούς αξιωματούχους. Οι πληροφορίες που παρείχαν τα κράτη του Περσικού Κόλπου στους Ισραηλινούς ήταν καθοριστικές για την επιτυχία της Ιερουσαλήμ στην αντιμετώπιση της αεροπορικής επιδρομής.

«Δύο ημέρες πριν την επίθεση, Ιρανοί αξιωματούχοι μίλησαν σε ομολόγους τους από την Σαουδική Αραβία και από άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου για το χρονοδιάγραμμα των αεροπορικών πληγμάτων τους κατά του Ισραήλ. Το έκαναν αυτό ως μέτρο προστασίας για τον εναέριο χώρο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι» αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα.

Εκτός όμως από τον να προειδοποιήσουν την Ιερουσαλήμ για την επικείμενα ιρανική επίθεση, οι Άραβες την στιγμή της επίθεσης έστειλαν στο Ισραήλ δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την πορεία των πυραύλων της Τεχεράνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ