Σε συντριπτικά πλήγματα σε όλη την ουκρανική επικράτεια προχώρησαν σήμερα οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε ενεργειακές υποδομές και στα δίκτυα ύδρευσης πολλών ουκρανικών πόλεων.

Ιδιαίτερα σφοδρός ήταν ο βομβαρδισμός του Κιέβου. Οι Ρώσοι μάλιστα ισχυρίζονται πως κατέστρεψαν όλους τους στόχους.

Στο Τσερκάζι, κατέστρεψαν κέντρο διαμονής μισθοφόρων με άγνωστο αριθμό θυμάτων.

Επρόκειτο για ξενοδοχείο και διέμεναν εκατοντάδες Δυτικοί μισθοφόροι.

Επλήγησαν επίσης οι πόλεις Λβιβ, Χάρκοβο και Χερσώνα. Στο Λβιβ χτυπήθηκαν βασικές ενεργειακές υποδομές για όλη την Δυτική Ουκρανία.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι έρχονται «δύσκολοι μήνες» μετά την σημερινή μαζική επίθεση με ρωσικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας που στοχοθέτησαν πολλές πόλεις της χώρας.

Το νέο κύμα ρωσικών πυραύλων cruise έπληξε την Ουκρανία μερικές ώρες μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το βήμα του ΟΗΕ κατά την οποία κατηγόρησε την Ρωσία για «εγκληματική επιθετικότητα».

Η επικείμενη άφιξη του χειμώνα αναμένεται να είναι πολύ βολική για την Ρωσία σε αντίθεση με την Ουκρανία και την Δύση που «αιμορραγεί» οικονομικά για να την στηρίξει.

Θα ξεκινήσει εκ νέου εκστρατεία πληγμάτων για να βυθίσει την χώρα στο σκοτάδι και το κρύο, όπως τον χειμώνα του 2022, ενώ την ίδια στιγμή θα ενισχύσει τις αμυντικές της γραμμές, τις αντιαρματικές τάφρους και θα συμπληρώσει εκ νέου τα ναρκοπέδια της στο σύνολο του ουκρανικού  μετώπου.

Δεδομένου ότι οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν πλέον επαρκείς εφεδρείες κυρίως λόγω λειψανδρίας αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με ολοκληρωτική ήττα όταν ξεκινήσουν εκ νέου οι επιθετικές ενέργειες την άνοιξη.

Ταυτόχρονα η Ρωσία θα στείλει νέες ενισχύσεις και «νέες» μονάδες στα μέτωπα, ενώ στο μεταξύ συνεχίζει να δημιουργεί στιβαρές στρατιωτικές υποδομές στα εδάφη που έχει ενσωματώσει με αποτέλεσμα πλέον οι Ουκρανοί να αντιμετωπίζουν στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν τα πλεονεκτήματα μονάδων που δρουν σε «δικό τους έδαφος», με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον εφοδιασμό τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ