Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προειδοποίησε σήμερα 15 Ιουλίου, ότι οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας σε ρωσικές πυρηνικές εγκαταστάσεις «μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή στην Ευρώπη».

Σε δήλωση στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ, η Ζαχάροβα μίλησε για επίθεση της Ουκρανίας στο ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο στο Κουρσκ, λέγοντας ότι το Κίεβο «ξεκίνησε τον δρόμο της πυρηνικής τρομοκρατίας».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κίεβο απειλεί την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ. Τον Αύγουστο του 2022, ως αποτέλεσμα των ενεργειών των Ουκρανών σαμποτέρ, υπέστησαν ζημιές οι πυλώνες των ηλεκτροφόρων γραμμών, γεγονός που δημιούργησε κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου» υποστήριξε όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή.

Η Ζαχάροβα κάλεσε τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) και τον ΟΗΕ να δώσουν προσοχή σε τέτοιες ενέργειες.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, «καταδικάζει έντονα τα κακόβουλα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει ενεργά τρομοκρατικές μεθόδους κατά των ρωσικών πυρηνικών σταθμών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλης κλίμακας πυρηνική καταστροφή στην Ευρώπη», είπε.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εξερράγη λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Κουρσκ, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Ως αποτέλεσμα, ένα κτίριο κατοικιών υπέστη ζημιές, χωρίς να προκληθούν θύματα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ