Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη (25/10), ότι έπληξαν με μαχητικά αεροσκάφη υποδομές του συριακού Στρατού, σε αντίποινα για εκτοξεύσεις ρουκετών από την επικράτεια της Συρίας προς την κατεύθυνση του ισραηλινού εδάφους και συγκεκριμένα κατά του κατεχόμενου υψιπέδου του Γκολάν, χθες Τρίτη.

«Μαχητικά αεροσκάφη του ισραηλινού Στρατού έπληξαν στρατιωτικές υποδομές και ολμοβόλα που ανήκαν στον συριακό Στρατό σε αντίδραση στα πυρά προς την κατεύθυνση του Ισραήλ χθες (Τρίτη)», σύμφωνα με ανακοινωθέν του Τσαχάλ, του ισραηλινού Στρατού.

Εκπρόσωπός του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έγινε επιδρομή εναντίον στόχων στο εσωτερικό της Συρίας.

Χθες βράδυ, ο ισραηλινός Στρατός έκανε λόγο περί εκτοξεύσεων δυο ρουκετών από τη Συρία που έπεσαν σε ανοικτούς χώρους στο ισραηλινό έδαφος και πρόσθεσε πως το Πυροβολικό άνοιξε πυρ εναντίον των σημείων από όπου έγιναν.

Δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν επέρριψε την ευθύνη στον στρατό της Συρίας για τις εκτοξεύσεις, που είχαν αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα της αεράμυνας σε κοινότητες στο κατεχόμενο υψίπεδο του Γκολάν.

Δεν έχει υπάρξει σχόλιο από πλευράς Δαμασκού μέχρι στιγμής.

Ο ισραηλινός Στρατός ανταλλάσσει πυρά με τον στρατιωτικό βραχίονα του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου και με άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Συρία τις τελευταίες ημέρες, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με τον Λίβανο και πάνω απ’ όλα τον συνεχιζόμενο πόλεμο τον οποίο διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, μετά την επίθεση του τελευταίου με πάνω από 1.400 νεκρούς, κυρίως άμαχους, στην ισραηλινή επικράτεια την 7η Οκτωβρίου.

Στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 5.791 άνθρωποι, επίσης στην πλειονότητά τους άμαχοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ