Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα αυτό το Σαββατοκύριακο εναντίον μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης  στην περιοχή της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, το τελευταίο προπύργιο των μισθοφόρων ανταρτών στη χώρα.

«Στις 11 Νοεμβρίου οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικά πλήγματα στην επαρχία Ιντλίμπ, σε θέσεις παράνομων ένοπλων σχηματισμών που είχαν ανοίξει πυρ εναντίον θέσεων του συριακού στρατού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 από τους τζιχαντιστές μαχητές» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Καταστράφηκαν υπόγεια καταφύγια και στρατόπεδα εκπαίδευσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπχάτ αλ Νούσρα. Σκοτώθηκαν 34 μαχητές και 60 τραυματίστηκαν», πρόσθεσε η ίδια πηγή, χρησιμοποιώντας την προηγούμενη ονομασία της οργάνωσης που πλέον αποκαλείται Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το Σάββατο θέσεις της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, της μεγαλύτερης οργάνωσης που δρα στη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, πέντε μαχητές σκοτώθηκαν.

Οι ανταλλαγές πυρών είναι συχνές μεταξύ των τζιχαντιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων της Δαμασκού. Τα πλήγματα εναντίον θέσεων της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ εντάθηκαν τον Οκτώβριο στην περιοχή του Ιντλίμπ και τα περίχωρά του, έπειτα από μια επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Χομς, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 100 άνθρωποι.

Η κατάπαυση του πυρός που είχαν διαπραγματευτεί η Ρωσία και η Τουρκία στο Ιντλίμπ μετά τις επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων, τον Μάρτιο του 2020 παραβιάζεται συχνά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ