Ο αντισυνταγματάρχης Αβιχάι Αντράι, εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού, ανακοίνωσε σήμερα πως ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν τα ξημερώματα επιδρομή εναντίον θέσεων της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, από τις οποίες εκτιμάται πως εκτοξεύτηκε ο πύραυλος που εξερράγη νωρίτερα πάνω από το νότιο Ισραήλ.

Θραύσματα πυραύλου S-200 έπεσαν στην περιοχή Ραχάτ (νότια), περίπου 180 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post.

Τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιθέσεις και σε άλλους στόχους στο έδαφος της Συρίας, ενώ δεν αναφέρθηκαν θύματα από τα θραύσματα του πυραύλου που έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Αντράι.

Νωρίτερα, το συριακό πρακτορείο SANA επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές μετέδωσε πως το Ισραήλ εξαπέλυσε νέα αεροπορική επίθεση στη Συρία, κοντά στην πόλη Χομς που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας αναχαίτισε ορισμένους πυραύλους στα βόρεια περίχωρα της Χομς, όπου αναφέρθηκαν «υλικές ζημιές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στις 14 Ιουνίου, ένας Σύρος στρατιώτης είχε τραυματιστεί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην περιοχή της Δαμασκού.

Το Ισραήλ έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τα αεροπορικά πλήγματά του στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιδίως ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, όπως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ