Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα συριακούς στρατιωτικούς στόχους σε αντίποινα για ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν προς ελεγχόμενα από το Ισραήλ εδάφη στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία μετέδωσαν ότι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του συνέχιζαν να πλήττουν το συριακό έδαφος μετά την εκτόξευση έξι ρουκετών στη διάρκεια της νύχτας προς τα Υψίπεδα του Γκολάν.

Το Ισραήλ σημείωσε ότι πλήγματα του πυροβολικού και από μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξαν τους εκτοξευτήρες ρουκετών και ότι αυτά ακολουθήθηκαν από αεροπορικά πλήγματα κατά συγκροτήματος του συριακού στρατού, στρατιωτικών συστημάτων ραντάρ και θέσεις πυροβολικού.

Το Ισραήλ θεωρεί τη Συρία υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες εντός του εδάφους

«Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί το κράτος της Συρίας υπεύθυνο για όλες τις δραστηριότητες που σημειώνονται εντός του εδάφους του και δεν θα επιτρέψει οποιεσδήποτε απόπειρες παραβίασης της ισραηλινής κυριαρχίας», αναφέρουν οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ σε ανακοίνωσή τους.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική του άμυνα απάντησε στις ισραηλινές επιθέσεις και αναχαίτισε κάποιους ισραηλινούς πυραύλους. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα και ότι από τα πλήγματα προκλήθηκαν μόνον υλικές ζημιές.

Σειρήνες είχαν ηχήσει νωρίτερα κοντά σε πόλεις στα Υψίπεδα του Γκολάν την ώρα που εκτοξεύτηκαν ρουκέτες από το συριακό έδαφος, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον μία από τις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Συρία αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα και δύο έπεσαν σε άδειες εκτάσεις του τμήματος των Υψιπέδων του Γκολάν που προσαρτήθηκε από το Ισραήλ μετά την κατάκτησή του το 1967.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen που εδρεύει στον Λίβανο είχε μεταδώσει πως οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ο ένοπλος βραχίονας της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών προς τα Υψίπεδα του Γκολάν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ