Φουντώνει το κίνημα κατά της μετανάστευσης στην Ιρλανδία. Οι διαδηλώσεις διαδέχονται η μια την άλλη σε σημεία όπου η κυβέρνηση προετοιμάζει νέους καταυλισμούς αλλοδαπών με τους κατοίκους να εξεγείρονται πραγματοποιώντας διαδηλώσεις οι οποίες συνήθως καταλήγουν σε συγκρούσεις με την Gardai την ιρλανδική αστυνομία

Στο Coolock ένα βόρειο προάστιο του Δουβλίνου οι κάτοικοι έχουν δημιουργήσει έναν καταυλισμό κατά των μεταναστών στο βόρειο προάστιο του Δουβλίνου, έξω από ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο που προορίζεται για τη στέγαση των αλλοδαπών.

Σε πανό τους στην άκρη του δρόμου γράφουν: «Η κοινότητα αφορά πάνω από 1.000 άνδρες μετανάστες που στεγάζονται σε αυτό το κτίριο» και «Οι ζωές των Ιρλανδών έχουν σημασία».

Σε άλλα πανό κατά την διάρκεια διαδήλωσης γράφουν: “Η Ιρλανδία είναι το σπίτι μας. Δεν θα μας αντικαταστήσετε”

Ο καταυλισμός είναι κατειλημμένος 24 ώρες το 24ωρο, με νεαρούς άνδρες να τον φυλάνε όλη τη νύχτα και κατοίκους κάθε ηλικίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Sean Crowe, ένας γονέας είπε: “Το μήνυμα του Coolock είναι ότι δεν τους θέλουμε εδώ, απλά δεν τους θέλουμε, τέλος της ιστορίας.”

“Έχουμε τις δικές μας συμμορίες και προβλήματα που δεν μπορούμε να τα λύσουμε. Το μέρος είναι αρκετά κακό όπως είναι από μόνο του.” συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ