Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), που επιχειρεί να στρατολογήσει περισσότερους Ρώσους ως κατασκόπους, έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο με το οποίο στοχοθετεί Ρώσους αξιωματούχους καλώντας τους «να πούνε την αλήθεια για ένα σύστημα, το οποίο- όπως υποστηρίζει- είναι γεμάτο με ψεύτες και συκοφάντες».

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ουίλιαμ Μπερνς είχε πει τον Ιούλιο ότι η δυσαρέσκεια μεταξύ ορισμένων Ρώσων για τον πόλεμο στην Ουκρανία δημιουργεί μια σπάνια ευκαιρία για την στρατολόγηση κατασκόπων και ότι η CIA δεν θα αφήσει την ευκαιρία να χαθεί.

Η υπηρεσία δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο στην ρωσική γλώσσα με τίτλο: «Γιατί ήρθα σε επαφή με την CIA- Για εμένα τον ίδιο», το οποίο δείχνει κάποιον που υποτίθεται είναι Ρώσος αξιωματούχος να περπατάει μέσα στο χιόνι στους δρόμους μιας πόλης που μοιάζει με ρωσική.

«Έλεγα επίμονα σε όλους ότι είναι ανήθικο να διαστρεβλώνεις την αλήθεια στις εκθέσεις, αλλά αυτοί που ανέβηκαν στην ιεραρχία είναι εκείνοι που έκαναν αυτό ακριβώς», ακούγεται το σπικάζ στο βίντεο στην ρωσική γλώσσα.

«Προηγουμένως πίστευα ότι η αλήθεια είχε κάποια αξία», ακούγεται επίσης στο βίντεο όπου εμφανίζεται ένας ηθοποιός που υποδύεται Ρώσο αξιωματούχο να εισέρχεται σε ρωσικό κυβερνητικό κτίριο και να δείχνει το πάσο του ενώ το πλάνο εμφανίζει το εθνόσημο της Ρωσίας, τον δικέφαλο αετό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ