Χθες η ελληνική κοινή γνώμη έπεσε θύμα μιας μαζικής παραπληροφόρησης έστω για ένα γεγονός που γίνεται εκτός Ελλάδος όπως ήταν ο στασιαμός της Wagner και του επικεφαλής της Γ.Πριγκόζιν για 24 ώρες.

Στο σύνολό τους τα ελληνικά ΜΜΕ εμφάνισαν 25.000 τύπους να «πολιορκούν» την Μόσχα και στη ρωσική πρωτεύουσα να… «σκάβουν χαρακώματα» για να αντιμετωπίσουν τους… μαχητές της Wagner λες και επρόκειτο για εισβολή ενός εκατομμυρίου ανδρών!

Μάλιστα τα ελληνικά ΜΜ «μπέρδεψαν» την πόλη Ροστόφ που βρίσκεται 200 χλμ. βορειοδυτικά της Μόσχας με την πόλη Ροστόφ Ον Ντον που βρίσκεται 800 χλμ. νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας!

Κανείς ούτε ιστοσελίδες, ούτε κανάλια τηλεόρασης δεν έσπευσε να διευκρινίσει ότι άλλο το ένα Ροστόφ και άλλο το άλλο…

Με λίγα λόγια όσα μεταδώθηκαν από ελληνικά ΜΜΕ για δήθεν «πορεία προς την Μόσχα» των στασιαστών, ήταν επιεικώς, ψευδή γεγονότα ή απλά fake news.

Και από το Βορονέζ ακόμα η απόσταση ήταν 600 χλμ. για να μπορέσουν οι… 25.000 του Πριγκόζιν να φτάσουν στην Μόσχα (Και τι θα έκαναν δηλαδή, αν έφταναν ποτέ;)

Το μόνο αληθινό σε όλα αυτά που έγιναν είναι ότι ο Β.Πούτιν στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι αυτός που εξευτελίστηκε καθώς είχε «αγκαλιάσει» και πρακτικά δημιουργήσει τον Γ.Πριγκόζιν. Πρακτικά έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα το γόητρό του Ρώσου προέδρου.

Το πρόβλημα όμως παραμένει, σε ό,τι αφορά το επίπεδο ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας από τα ΜΜΕ

Ο καθένας λέει ότι θέλει, χωρίς στοιχεία, παραβιάζοντας ακόμα και τους κανόνες λογικής.

Πόσο λογικό είναι μία δύναμη 25.000 αντρών να θεωρείται από τα εγχώρια ΜΜΕ ότι μπορεί να καταλάβει μία πολύ μεγέθους 12 εκατομμυρίων ανθρώπων και με άφθονες στρατιωτικές δυνάμεις να την προστατεύουν;

Τι επίπεδο ενημέρωσης είναι αυτό που προσφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ; Και όλα αυτά έχουν γίνει για ένα γεγονός, επαναλαμβάνουμε, εκτός Ελλάδος μπορεί να γίνει κατανοητό τι έχει συμβεί για γεγονότα που αφορούν άμεσα την ελληνική κοινωνία και την εσωτερική πολιτική σκηνή.

Ενημέρωση που επηρεάζει την ελληνική κοινή γνώμη ακόμα και για τον τρόπο που σκέφτεται και ψηφίζει…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ