Την αγορά νέων ελικοπτέρων αμερικανικής κατασκευής AH-64 Apache αξιολογούν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) για τον εκσυγχρονισμό του στόλου τους. 

Σύμφωνα με το ισραηλινό μέσο The Jerusalem Post, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείο Άμυνας, το Ισραήλ προσπαθεί να αποφασίσει ανάμεσα στην έκδοση «Delta» του ελικοπτέρου, μια παλαιότερη έκδοση η οποία έχει αποσυρθεί από την υπηρεσία με τις αμερικανικές δυνάμεις, ή το νεότερο μοντέλο «Echo».

Αυτό που φαίνεται σίγουρο είναι ότι το Ισραήλ πρέπει να καταργήσει σταδιακά τα 24 παλιά ελικόπτερα Apache «Patan».

Στο τραπέζι υπάρχει και η επιλογή απόκτησης των προηγμένων Future Attack Reconnaissance Aircraft (Fara), τα οποία είναι ακόμα σε παραγωγή και θα είναι διαθέσιμα μόνο στις αρχές του 2030. Ωστόσο, η αγορά αυτού του αεροσκάφους συνεπάγεται όχι μόνο μεγάλη αναμονή, αλλά και υψηλό κόστος.

«Δεν υπάρχουν άλλα ανταλλακτικά για τα ελικόπτερα Apache Patan, επομένως πρέπει να τεθούν εκτός υπηρεσίας», είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος των IDF και πρόσθεσε, «Έχουμε περιορισμένους πόρους, αλλά τα μαχητικά ελικόπτερα εξακολουθούν να σχετίζονται με το πεδίο μάχης, ειδικά για την υποβοήθηση των χερσαίων δυνάμεων, τις ειδικές επιχειρήσεις ακόμη και για την τρέχουσα δραστηριότητα του ναυτικού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ