Αναταραχή στις τάξης της πανελλήνιας ομοσπονδίας κρίκετ προκαλεί το περιστατικό με δύο πακιστανικής καταγωγής αθλητές της Εθνικής ομάδας, οι οποίοι εξαφανίστηκαν ενώ είχαν μεταβεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην Ισπανία.

Το σχετικό θέμα ανέδειξε το OPEN και η εκπομπή «Επί Τόπου» του Νάσου Γουμενίδη, η οποία, μάλιστα, φιλοξένησε και δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Ιωσήφ Νικήτα.

Δύο Πακιστανοί αθλητές, ο 26χρονος Κασί Ραμίν και ο 44χρονος Μοχάμεντ Γκουλ Ναβάς, μέλη αμφότεροι της Εθνικής μας ομάδας στο κρίκετ είχαν μεταβεί με την ελληνική αποστολή στην Ισπανία μέσα στον Σεπτέμβριο για ένα διεθνές τουρνουά.

Ενώ οι αγώνες ολοκληρώθηκαν και η ελληνική αποστολή ήταν έτοιμη να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα, οι δύο Πακιστανοί αθλητές έγιναν… καπνός!

Άφησαν τα αθλητικά τους ρούχα στο ξενοδοχείο και εξαφανίστηκαν.

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε στη βάση της χωρίς αυτούς και έκτοτε, εδώ και δύο μήνες κανείς από την ελληνική ομοσπονδία κρίκετ δεν ξέρει που βρίσκονται.

Λύθηκε το θέμα: Επιβλήθηκαν… «πειθαρχικές» ποινές!

«Κάναμε όλες τις ενέργειες που έπρεπε. Επιβάλλαμε ποινές και πειθαρχικές διώξεις στους αθλητές», επισημαίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κυριάκος Κατσιώρας.

Πώς απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική

Πώς όμως οι δύο Πακιστανοί αθλητές του κρίκετ έγιναν Έλληνες και έφτασαν στο σημείο να αγωνίζονται με την Εθνική ομάδα;

Όπως εξήγησε ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας κρίκετ Ιωσήφ Νικήτας, οι δύο αθλητές και η ελληνική ομοσπονδία εκμεταλλεύτηκε τον…  ελαστικό κανονισμό που ισχύει στο σπορ αναφορικά με τις εθνικότητες των αθλητών.

Και οι δύο αθλητές βρίσκονται λίγα χρόνια στην Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά αμφότεροι απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική, αφού σύμφωνα με όσα ορίζει η παγκόσμια ομοσπονδία κρίκετ αρκούν τρία χρόνια παραμονής στην Ελλάδα (ή και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα) για να αποκτήσει ένας αθλητής δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική.

Έτσι ορίζει η… παγκόσμια του Κρίκετ.

Κάπως έτσι οι δύο τους, αν και δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα, αφού δεν πληρούν τα κριτήρια απόδοσης ιθαγένειας που ορίζει η ελληνική νομοθεσία, καθώς μπήκαν στη χώρα παράνομα απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική.

Τώρα τους… ψάχνουν.

Πηγή: SDNA

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ