Ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, έδωσε μέσω Telegram το πρώτο του μήνυμα μετά την ανταρσία του. 

Ο επικεφαλής της Wagner δημοσίευσε ένα ηχητικό μήνυμα 11 λεπτών, στο οποίο αναφέρεται στον λόγο που ξέσπασε η εξέγερση των μισθοφόρων του, εξηγώντας ότι δεν ήθελαν να ανατρέψουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν αλλά να διορθώσουν την αδικία εις βάρος τους, επειδή ισχυρίζεται ότι το Κρεμλίνο ήθελε να τους κλείσει από 1η Ιουλίου.

«Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε τον Πούτιν. Λυπούμαστε που χύσαμε ρωσικό αίμα. Η πορεία προς την Μόσχα ήταν απέναντι σε όσους έκαναν φρικτά λάθη στην Ουκρανία. Κανένας δεν υπέγραψε συμβόλαιο με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Είχαν αποφασίσει να μας κλείσουν από 1η Ιουλίου», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του.

«Παρά το γεγονός ότι δεν επιδείξαμε καμία επιθετικότητα, εξαπολύθηκε εναντίον μας πυραυλική επίθεση. 30 μαχητές σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν. Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για την άμεση προέλασή μας. Η μία από τις φάλαγγες πήγε προς το Ροστόφ, η άλλη προς τη Μόσχα. Δεν σκοτώθηκε ούτε ένας στρατιώτης στο έδαφος», είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της Wagner και πρόσθεσε:

«Λυπούμαστε που έπρεπε να χτυπήσουμε αεροσκάφη, αλλά μας επιτέθηκαν με βόμβες. Διανύσαμε 780 χιλιόμετρα, δηλαδή 200 χιλιόμετρα μέχρι τη Μόσχα και αποκλείσαμε όλες τις στρατιωτικές βάσεις και τα αεροδρόμια κατά μήκος της διαδρομής. Μεταξύ των μαχητών της PMC, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και 2 νεκροί – ανάμεσά τους υπάλληλοι του Υπουργείου Άμυνας που αποφάσισαν να ενταχθούν στον αγώνα μας. Κανένας από τους Μαχητές της PMC δεν αναγκάστηκε να πορευτεί και ο καθένας ήξερε τον στόχο του. Η πορεία μας έδειξε τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας σε όλη τη χώρα μας, αλλά ποτέ δεν ήταν ο στόχος μας να ανατρέψουμε το σημερινό καθεστώς και τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ