Οι Αρχές της Ρωσίας, πραγματοποίησαν έρευνα στην έπαυλη του Γεβγκένι Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακαλύφθηκε ένας… θησαυρός.

Ειδικότερα, ανάμεσα στα πράγματα τα οποία κατασχέθηκαν βρέθηκαν ράβδοι χρυσού, όπλα, μια ντουλάπα γεμάτη περούκες αλλά και ένας ταριχευμένος αλιγάτορας, καθώς και μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία με το καρατομημένο κεφάλι, όπως φαίνεται, ενός εκ των εχθρών του ιδρυτή της διαβόητης οργάνωσης Wagner.

Μεταξύ άλλων στην αίθουσα υποδοχής της έπαυλης Πριγκόζιν δέσποζε μια τεράστια βαριοπούλα -σαν κι αυτή που έστειλε στο Ευρωκοινοβούλιο – με την επιγραφή: «για χρήση σε σημαντικές διαπραγματεύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Βάγκερ βρίσκεται εξόριστος στη Λευκορωσία αλλά χθες έκανε ένα ταξίδι αστραπή στην Αγία Πετρούπολη για να παραλάβει από την FSB τα όπλα που του κατέσχεσαν οι ρωσικές Aρχές μετά την βραχύβια ανταρσία των μισθοφόρων του.

Ένας τεράστιος αριθμός κιβωτίων που περιείχαν ρωσικά τραπεζογραμμάτια αξίας περίπου 86 εκατομμυρίων λιρών (10 δισεκατομμυρίων ρούβλια) κατασχέθηκαν επίσης σε επιδρομές στο κτήμα του Πριγκόζιν, το οποίο περιελάμβανε το κτίριο των γραφείων του.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα χρήματα και ο εξοπλισμός έχουν από τότε επιστραφεί στο γραφείο και στο κέντρο της Wagner.

Ανάμεσα στα πολύτιμα υπάρχοντα που φωτογραφήθηκαν στο πολυτελές σπίτι του ήταν μια ρωσική στρατιωτική στολή διακοσμημένη με περίπου δύο δωδεκάδες μετάλλια. Πολλά διαβατήρια βρέθηκαν και φωτογραφήθηκαν επίσης μέσα στο σπίτι του Πριγκόζιν.

Η εφημερίδα Izvestia δημοσίευσε χθες φωτογραφίες και βίντεο με ένοπλους αξιωματικούς να ερευνούν την έπαυλη του Πριγκόζιν στις 24 Ιουνίου, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε εξορία στην Λευκορωσία.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν τη χλιδή μέσα στην οποία ζούσε ο Πριγκόζιν στην έπαυλή του, που περιλάμβανε μια πισίνα, ελικοδρόμιο, σάουνα, γυμναστήριο, ιδιωτικό ιατρείο και δωμάτιο προσευχής γεμάτο από εικόνες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ