(Ανανέωση 20:15)

Λάθος φαίνεται πως ήταν τελικά ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης στο βόρειο Ισραήλ και έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής τους κατοίκους της πόλης Χάιφα, αναφορικά με πιθανή επίθεση από αέρος της Χεζμπολάχ από το έδαφος του Λιβάνου.

«Σε συνέχεια των αναφορών από τα σύνορα του Λιβάνου στον εναέριο χώρο του Ισραήλ, από τώρα έχει αποκλειστεί ο φόβος διείσδυσης», δήλωσε η Αεροπορία του Ισραήλ στο Twitter.

Ο ισραηλινός στρατός απέσυρε επίσης την έκκλησή του προς τους Ισραηλινούς να αναζητήσουν καταφύγιο, λέγοντας ότι η προειδοποίηση προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος.

O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι κανένα drone δεν διείσδυσε αφού ολόκληρο το βόρειο τμήμα τέθηκε σε συναγερμό. Ο ΙDF ανακοίνωσε χαρακτηριστικά στο X ότι ο «Ο λαός του Ισραήλ ζει» σηματοδοτώντας τη λήξη συναγερμού.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι δεν διαπιστώθηκε καμιά απόπειρα διείσδυσης στο βόρειο Ισραήλ παρά τις αρχικές πληροφορίες.

Όπως αναφέρεται οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να ερευνούν την περιοχή, τόσο το έδαφος όσο και στον αέρα, για πιθανές απόπειρας διείσδυσης.

Σοβαρό συμβάν όχι με πυροβολισμούς όπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή αλλά με drones αναφέρεται στην περιοχή όπου βρίσκονται οι ισραηλινές πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ντιμόνα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν δώσει οδηγίες στους εργαζόμενους να απομακρυνθούν η να αναζητήσουν κάποιο ασφαλές  μέρος.

Η Ντιμόνα είναι ισραηλινή πόλη στην έρημο Νεγκέβ, 30 χιλιόμετρα  νοτιοανατολικά της Beersheba και 35 χιλιόμετρα δυτικά της Νεκράς Θάλασσας πάνω από την κοιλάδα Arava στην Νότια Περιφέρεια του Ισραήλ.

Το 2021 ο πληθυσμός της ήταν 35.892. Το Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Shimon Peres Negev, κοινώς γνωστό ως Αντιδραστήρας Dimona, βρίσκεται 13 χιλιόμετρα (8,1 μίλια) νοτιοανατολικά της πόλης.

Σύμφωνα με άλλες πηγές η περιοχή έχει υποστεί επίθεση από drones της Χεζμπολάχ αν και οι συγκεκριμένες ελέγχονται ως προς την εγκυρότητά τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ