«Θα πρέπει να εκπονηθούν άμεσα σχέδια για την απέλαση όλων των Αφρικανών μεταναστών από το Ισραήλ μετά την εμπλοκή ομάδων Ερυθραίων σε βίαιες  συγκρούσεις στο Τελ Αβίβ», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Παράλληλα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την άμεση απέλαση όλων των Αφρικανών που συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια.

Οι δηλώσεις του έγιναν μια ημέρα μετά τη σύγκρουση αντίπαλων ομάδων Ερυθραίων σε αιματηρές διαδηλώσεις που άφησαν πίσω τους δεκάδες τραυματίες.

Οι ομάδες, υποστηρικτές και αντίπαλοι της κυβέρνησης της Ερυθραίας, με ξύλα,  ράβδους  και πέτρες, έσπασαν  βιτρίνες και αστυνομικά αυτοκίνητα.

Η ισραηλινή αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και φυσίγγια ενώ αστυνομικοί έφιπποι προσπαθούσαν να ελέγξουν τους διαδηλωτές.

Η βία ξέσπασε κοντά στην πρεσβεία της Ερυθραίας όταν οι…  «αιτούντες άσυλο» διαδηλωτές εμποδίστηκαν να φτάσουν στο κτίριο πριν από μια πολιτιστική εκδήλωση που επρόκειτο να  πραγματοποιηθεί εκεί.

Το θέμα των μεταναστών διχάζει εδώ και καιρό το Ισραήλ και η τελευταία βία το έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο.

«Θέλουμε σκληρά μέτρα κατά των ταραχοποιών, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης απέλασης όσων συμμετείχαν», είπε ο κ. Νετανιάχου.

Ζήτησε από τους υπουργούς να του παρουσιάσουν σχέδια  για την απομάκρυνση και όλων των άλλων παράνομων εισβολέων και σημείωσε στις παρατηρήσεις του είπε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε ορισμένα μέτρα που είχαν σκοπό να εξαναγκάσουν τους μετανάστες να φύγουν.

https://twitter.com/Edwin53647824/status/1698685039532212624

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ