Μέλη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ σκοτώθηκαν σήμερα, όταν το όχημά τους δέχτηκε πυρά, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέλη επέστρεφαν από το παρατηρητήριό τους κοντά στο χωριό Τζανιατάγκ, όταν δέχτηκαν επίθεση με όπλα μικρού βεληνεκούς.

Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο όχημα, το υπουργείο όμως ανέφερε ότι σκοτώθηκαν όλοι. Να τονίσουμε ότι η Ρωσία δεν ανακοίνωσε επίσημα ποιοι ευθύνονται για την επίθεση, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για επίθεση που πραγματοποίησαν οι Αζέρικες δυνάμεις.

Πούτιν: Η Ρωσία αναμένει ειρηνική διευθέτηση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι σε επαφή με όλες τις πλευρές της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Vedomosti.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι, η Ρωσία αναμένει να επιτευχθεί μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η ρωσική ειρηνευτική δύναμη κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους αμάχους.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας για πλήρη εκεχειρία στον διαφιλονικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, προσθέτοντας ότι αυτή θα εφαρμοστεί σε συντονισμό με την ρωσική ειρηνευτική δύναμη.

Επίσης σημείωνε ότι οι Ρώσοι κυανόκρανοι συνέχιζαν το έργο τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια στους αμάχους και παραμένοντας σε στενή επαφή με όλες τις πλευρές.

Στην κύρια βάση της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης βρίσκονταν τώρα 2.261 άμαχοι, εκ των οποίων 1.049 παιδιά, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο.

Οι Αρμένιοι του αποσχισθέντα αζέρικου θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν σήμερα τα όπλα στο πλαίσιο εκεχειρίας που επετεύχθη με το Αζερμπαϊτζάν και τέθηκε σε ισχύ στις 12:00 ώρα Ελλάδος, κατόπιν ρωσικής μεσολάβησης, την επομένη επίθεσης που εξαπέλυσε το Μπακού στον διαφιλονικούμενο θύλακα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ