Πληροφορίες που είδαν πριν  λίγο το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ και ολόκληρος ο «Άξονας της Αντίστασης» θα εισέλθουν σε πόλεμο κατά του Ισραήλ.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθείς ακόμη από κάποια επίσημη πηγή, αναφέρουν όμως ότι η Τεχεράνη έχει απευθύνει τελεσίγραφο προς Τελ Αβίβ και Ουάσιγκτον ότι εάν «η επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα δεν έχει τερματιστεί έως το πρωί της Παρασκευής τότε Τεχεράνη και Χεζμπολάχ και όλος ο «Άξονας της Αντίστασης» θα μπουν στον πόλεμο και δεν θα υπάρξει βήμα πίσω», όπως λένε.

Ποιος είναι ο  «Άξονας της  Αντίστασης»

Οι φιλοϊρανικές οργανώσεις  έχουν πάψει εδώ και καιρό να λειτουργούν ως γεωγραφικά περιορισμένες οντότητες ή σε απομόνωση. Ιδιαίτερα με την έναρξη του συριακού «εμφυλίου» , η Τεχεράνη εργάστηκε για την ενίσχυση τόσο της Συρίας όσο και των συντονισμό των διάφορων  οργανώσεων θέλοντας να δημιουργήσει μια περιφερειακή συμμαχία — έναν «Άξονα Αντίστασης» προς το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Αυτό ισχύει και για τη Χαμάς, τόσο εντός των Παλαιστινιακών εδαφών όσο και εκτός αυτών.

Μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, η οργάνωση  λειτουργεί ως πρώτη μεταξύ ίσων μεταξύ του «δωδεκαμελούς Συμβουλίου»  από το 2018, μιας οργάνωσης-ομπρέλα που συντονίζει τις δραστηριότητες όλων των τρομοκρατικών ομάδων που εδρεύουν στη Γάζα. Γενικότερα, η Χαμάς και ολόκληρη αυτή η οργάνωση-ομπρέλα που εδρεύει στη Γάζα έχουν ενσωματωθεί στον περιφερειακό «Άξονα Αντίστασης» υπό την ηγεσία του Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ