Ολοένα και αυξάνονται οι ενδείξεις για άμεσο πλήγμα του Ιράν σε ισραηλινό έδαφος, ενώ υπάρχουν αναφορές για εκτόξευση ιρανικών drone που θα κάνουν όμως να φτάσουν στο Ισραήλ σε… 8 ώρες!

Πόσο αληθινό μπορεί να είναι αυτό;

Παρά την αποκλιμάκωση που δηλώνεται από το Ιράν, το Ισραήλ και οι δυτικοί συγκεντρώνουν δυνάμεις για να ετοιμαστούν σε περίπτωση επίθεσης. Φαίνεται ακόμη πως ένα προληπτικό πλήγμα είναι εντός σχεδιασμού του Ισραήλ και των δυτικών δυνάμεων.

Μετά από την κατάληψη του MSC Aries στα Στενά του Ορμούζ από ομάδα ειδικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης και την υποχρεωτική αλλαγή πορείας του προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα, η ένταση έχει αυξηθεί περαιτέρω.

Συγκεκριμένα, η Ιορδανία εξέδωσε πριν λίγο ΝΟΤΑΜ για δέσμευση και απαγόρευση πτήσεων πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο της. Εικάζεται πως η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ώστε να υπάρχει καθαρή εικόνα στα συστήματα αεράμυνάς της, για να υπάρξει άμεση ενημέρωση των Ισραηλινών και του ΝΑΤΟ για επερχόμενα ιρανικά αεροσκάφη και πυραύλους.

Υπενθυμίζεται πως πολλαπλά κράτη έχουν δώσει συστάσεις για μη πραγματοποίηση ταξιδιών στην περιοχή που αναμένονται εχθροπραξίες και ταυτόχρονα, αμερικανικό αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke έχει προσεγγίσει τα ισραηλινά χωρικά ύδατα για να προσφέρει υποστήριξη μέσω του συστήματος AEGIS αν αυτό απαιτηθεί.

Ακόμη, προετοιμασίες φαίνεται πως πραγματοποιούνται και από τους Βρετανούς, με 4 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Voyager της RAF να έχουν προσγειωθεί στη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου, κατά πάσα πιθανότητα για υποστήριξη σε περίπτωση διενέργειας επιχειρήσεων κρούσης για τα βρετανικά Eurofighter και Tornado που φιλοξενούνται στην αεροπορική βάση.

Δείτε εδώ τις σχετικές αναρτήσεις στο «Χ» 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ